interwebsite logga vit

Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Elementor wighets Interwebsite Webbyrå

Funktioner (Widgets) som gör din hemsida snyggare, mer användarvänlig och professionell

För att designa och presentera innehållet på ett funktionellt och snyggt sätt på en hemsida, kan man med fördel använda sig av Widgets. Det är en sorts fördesignad modul som lägger till en funktion på en hemsida. Widgets kan man använda var som helst på en webbsida, även i sidhuvudet, sidfoten och i sidofält och en stor fördel är att det krävs ingen kodning eftersom den redan är uppkodad.

Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Alla widgets går att designa om anpassat till er hemsida
här visas några exempel på widgets

Ikonboxar

Ikonboxar är en Widget som är bra att använda till att skapa olika innehållsrutor med ikoner som symboler för innehållet. Ikonboxen är helt anpassningsbar i fråga om exempelvis färg, storlek och ram. Ikonboxar kan exempelvis användas till att belysa viktiga områden i din verksamhet eller för att belysa varför din besökare på hemsidan ska välja just dina tjänster. Själva ikonerna finns i mängd olika utföranden på exempelvis på flaticon. Ikonboxar ökar den visuella upplevelsen och ger en ytterligare dimension till texten och läggs oftast på startsidan.

Ikonboxar Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Call to action

Eller CTA som det förkortas, är en funktion som uppmanar dina besökare på hemsidan att göra något. Används i hög grad för att marknadsföra produkter och tjänster på en hemsida. Call to action ligger ofta i en knapp som besökaren uppmanas att trycka på men kan också ligga som exempelvis en produktbild rubrik, brödtext, länk eller ikon. En call to action kan exempelvis leda till att köpa en produkt, skapa en offert eller boka en tid. Call to action är sålunda en mycket bra funktion för att dina besökare på hemsidan ska konvertera till blivande kunder.

Call to action Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Bildlåda

I en bildlåda ligger rubrik, brödtext och bild i en och samma Widget. Bildlådan är anpassningsbar i fråga om färg, storlek och ram med mera, rubrik och text kan man lägga både till höger och vänster om bild och under bild. Kan exempelvis användas för att presentera tjänster och produkter, där rubrik, text och bild tillsammans skapar en visuell helhet. Bilderna som används bör vara högupplösta för bästa effekt, bra högupplösta bilder finns bland annat på canva och pixabay.

Bildlåda Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Galleri

Galleri är en Widget där man i bilder kan visa exempel på snyggt utförda arbeten som man vill presentera så att besökaren får en uppfattning om vad ni har att erbjuda. Det går att ställa in olika storlekar och skärpa på bilderna. Man kan även lägga bilderna i olika valbara kategorier. Det man dock behöver vara vaksam på är man inte lägger in för många bilder i ett galleri på startsidan vilket kan göra sidan långsammare att ladda. Man kan även ha en undersida som heter galleri som man hänvisar till och där man lägger bilderna i olika kategorier.

Galleri Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Spegelvänd ruta/Flip-box

Spegelvänd ruta är en Widget som man kan använda för att skapa ett snyggt dynamiskt innehåll med på hemsidan. Den hjälper till med att skapa animerade rutor med en framsida och en baksida, när man drar med musen över boxen så som vänds den till andra sidan (baksidan). Det vanliga är att man lägger flera olika flip-box på rad med en bild eller icon, en länk och en rubrik på framsidan av flip-boxen och på baksidan lägger man oftast en brödtext. Denna typ av Widget läggs oftast på startsidan och ger en snygg dynamisk touch till hemsidan och används för att visa på de tjänster eller produkter man har och som man vill lyfta fram och eventuellt läsa mer om via en länk till en undersida.

Spegelvänd ruta/Flip-box Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Kontaktformulär

Ett kontaktformulär vill de flesta ha på sin hemsida. Ett kontaktformulär är ett bra sätt för besökaren att få kontakt med innehavaren av hemsidan eftersom det skickas direkt till mejlen. Standard på kontaktformuläret är uppgifter om besökaren och en meddelande där besökaren fritt kan skriva sin fråga eller fundering. Ett kontaktformulär går dock att utöka med ytterligare uppgifter och information som ska fyllas i av besökaren. Kontaktformuläret läggs ofta i en sidfot eller på en undersida som heter kontakt. En del hantverkare och bilhandlare bland annat, vill ibland ha kontaktformuläret synligt direkt när man kommer in på sidan.

Kontaktformulär Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Bildspel/slider

Ett bildspel på hemsidan är också en dynamisk funktion som kan göra din hemsida mer intressant. I ett bildspel kan man lägga till rubrik, text och länk på varje bild. Detta kan exempelvis vara användbart på en hemsida för en webbutik där man kan lägga olika erbjudanden högst upp på startsidan, för att dina besökare ska uppmärksamma det med en gång de kommer in på din hemsida och konvertera till en blivande kund.

Bildspel/slider Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Animerad rubrik

En animerad rubrik är en Widget som används för att betona något och även för att få en dynamisk effekt på rubriken och göra innehållet mer intressant och fånga besökarens uppmärksamhet. Animerad rubrik kan ställas in på olika sätt med olika animeringar, färger, på olika ord under eller över och hur snabbt den ska röra sig.

Animerad rubrik Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Karta/Google Maps

Denna funktion är en mycket användbar och smidig Widget. Att använda sig av funktionen karta på hemsidan är bra för att dina kunder ska hitta till dig snabbt och lätt. Om din besökare på hemsidan klickar på vägbeskrivning så får hen en vägbeskrivning direkt via Google Maps. Denna funktion kan man lägga i sidfoten men även på en undersida såsom exempelvis kontakt.

Karta/Google Maps Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Prislista

Om du har en verksamhet där du vill visa de priser du har på dina tjänster eller produkter kan denna Widget vara mycket användbar då den gör det på ett på ett tydligt, snyggt och strukturerat sätt. Förutom tjänsten eller produkten och priset kan man även skriva en kort beskrivande text. Denna Widget används i hög grad av exempelvis frisörsalonger, skönhetskliniker, tandläkare och en hel del andra verksamheter.

Prislista Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Pristabell

Denna Widget till skillnad från prislista använder man när man inte har så många olika tjänster eller produkter och att man behöver beskriva vad tjänsterna eller produkterna på hemsidan innehåller på ett mer ingående sätt i punktform. Förutom att tabellen är flexibel i storlek, färg och form innefattar den även en knapp som man kan klicka på.  Denna Widget kan används av flera olika verksamheter.

Pristabell Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Omdömeskarusell

Att lägga ut omdömen på hemsidan kan vara en mycket bra funktion för att dina besökare på hemsidan ska konvertera till blivande kunder. En omdömeskarusell ger också en fin dynamisk effekt till hemsidan. I en omdömeskarusell läggs varje omdöme för sig och går att ställa in i olika storlek, form och färg. I en omdömeskarusell får man också plats med lite mer text om det skulle behövas.

Omdömeskarusell Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Omdömen

Omdömen till skillnad från omdömeskarusell är en Widget där omdömena ligger i rutor under varandra eller på rad. Om du vill att dina besökare på hemsidan ska konvertera till blivande kunder kan detta vara en mycket bra funktion. Går att ställa in i olika, storlek, form och färg på ett snyggt och användbart sätt som är visuellt tilltalande. Man kan även använda sig av funktionen stjärnbetyg när man vill ha omdömen på sin hemsida.

Omdömen Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Ikonlista

Är en Widget som är mycket användbar för att fånga besökaren, som snabbt går in på hemsidan och scrollar utan att läsa igenom texter. Den kan användas för att lyfta fram något viktigt som du vill att besökaren ska fångas av direkt. Ikonlistan läggs oftast högt upp på startsidankan och kan bland annat användas av hantverkare för att presentera sina tjänster på ett snyggt och funktionellt sätt som fångar ögat.

Ikonlista Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Dragspel/FAQ

Funktionen dragspel är en mycket användbar Widget som man bland annat kan använda till
FAQ, alltså vanliga frågor och svar som man kan ha som en funktion på hemsidan. Denna funktion är bra för SEO (sökmotoroptimering) då man på ett enkelt sätt kan skriva sökord i frågorna och svaren. Kort o gott det är en funktion som gillas av Google om man skriver frågorna och svaren på rätt sätt.

Dragspel/FAQ Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Delningsknappar

För att öka marknadsföringen av de produkter och tjänster man har, är ett bra sätt att använda sig av så kallade delningsknappar. Dessa delningsknappar till bland annat Facebook, Twitter, Linkedin, gör så att dina besökare kan få ytterligare aktuell information om dig, ditt företag och din verksamhet. Dessa delningsknappar läggs med fördel i sidfoten.

Delningsknappar Hemsidas Funktioner & Widgets med Elementor WordPress

Det finns ett flertal andra Widgets med Elementor

Givetvis finns det ett flertal andra Widgets som är användbara. Om du beskriver hur du vill att ditt innehåll ska presenteras, så hjälper din webbyrå dig på bästa sätt för att du ska få en funktionell, snygg och användarvänlig hemsida.

Vad är ChatGPT

Vad är ChatGPT

ChatGPT är en framstående AI-modell som utbildats att producera meningsfulla svar i konversationsformat.

Läs mer »