Elementor Guide hur använder jag sidobyggaren Elementor i WordPress

Elementor sidobyggare är en WordPress sidobyggare som används av mer än 5 miljoner användare. Detta verktyg låter dig styra utformningen av de flesta delar av din WordPress-webbplats, på ett sätt som inte kan uppnås när du bara använder ett WordPress tema. Naturligtvis kan du styra utseendet genom att installera ett tema på WordPress men då finns det många begränsningar. Med sidobyggare elementor kan du i princip välja utseendet på alla dina undersidor, blogginlägg, sidhuvud, sidofoten och o.v.v

bygg hemsida i elementor wordpress

Varför Elementor Pro?

Theme Builder låter dig anpassa varje del av ditt tema. Med Elementor Pro Theme Builder är du inte längre begränsad till dina temabegränsningar. Du kan visuellt designa ditt sidhuvud, sidfot, arkivsida, enstaka inlägg och alla andra delar av din hemsida med hjälp av Elementor pro. Detta fungerar på alla WordPress-tema och kräver ingen kodning. Inget annat tema eller plugin erbjuder denna lösning. Genom att göra hela webbdesignprocessen visuell och kodfri kan du slutföra hemsidor betydligt snabbare än tidigare.

Professionella mallar och block. Elementor Pro erbjuder många fler professionellt gjorda mallar som enkelt kan anpassas för att skapa fantastiska hemsidor. Mallarna är integrerade med Pro-widgetarna, så att du kan skapa sidor med bilder, animerade rubriker, formulär och andra viktiga funktioner. Du kan också lägga till anpassad css koder i dina sektioner, kolumner och widget priset för allt detta är runt $50 för ett år.

WordPress

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg, det vill säga ett program som gör det enklare att publicera saker på nätet, som exempelvis texter och bilder. Ett stort fokus för plattformen ligger på att den ska vara lätt och enkel att använda.

Den började som en  programvara för blogg, men har sedan dess vuxit till en fullfjädrad webbplatsbyggare.

Programvara her en öppen källkod, som kan användas för att skapa och hantera webbplatser. Det hjälper oss att bygga allt från en enkel blogg till en e-handelsbutik, en företagswebbplats, en kreativ portfölj och mycket mer.

WordPress är ett blogg- och innehållshanteringssystem skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen. Det distribueras under en GNU General public-licens och kan laddas ner och användas kostnadsfritt.

För närvarande är det över 75 miljoner webbplatser som använder sig av WordPress, vilket motsvarar cirka 60 % av alla webbplatser.

Bygga en hemsida i Elementor sidobyggare

Bygga en hemsida i Elementor är mycket lättare än att bygga hemsidan direkt i WordPress.

Det har aldrig varit så lätt som tidigare att skapa en unik hemsida i WordPress med Elementor. Förut var man begränsad till temats design nu kan man skapa vilken webbdesign man vill med sidobyggaren. Du kan få en proffsig hemsida utan någon kodning eller fler års erfarenheten av webbutveckling.

Ger du det bara lite tid och läser på eller ser på videos på Youtube så är det inga problem alls för dig att skapa en hemsida med väldigt bra design. Det enklaste sättet brukar vara att man installerar en färdig mall som man sedan byter ut texterna och bilder på. På sådant sätt får man en färdig hemsida.

Theme Builder i WordPress Elementor

Vad är Theme Builder i WordPress Elementor? Den låter dig anpassa alla grundläggande mallar av din WordPress webbplats utan att behöva använda sig av någon kodning. Du kan redigera eller skapa ditt nya sidhuvud, sidfot, Globala undersidor inlägg och dessutom woocommerce produkter och produktarkiv.

Skapa en mall för alla dina inlägg på din hemsida eller för hela din webbutik. Med Elementor Pro finns det inga begränsningar och utvecklingen går bara framåt.

Sidobyggaren i Elmentor pro erbjuder fullständig kontroll för att designa Sidhuvuden och sidfötter. För att redigera ditt sidhuvud eller sidfot på din webbplats, gå in på Theme builder i din WordPress panel. Där kan du lägga till sidhuvuden/sidfötter som du kan designa ifrån grunden eller så kan du välja en helt klar mall som du enkelt kan infoga med bara ett knapp tryck.

Med Theme builder kan du dessutom spara ner alla dina mallar till din dator och sedan infoga dom på en helt annan hemsida.

Redigera hemsidan i Elementor

En undersida är som tre tredimensionella fönster kan man säga. Först kommer alltid sektionen sedan kommer kolumnen och sedan widgeten. Genom att klicka på ikonen för varje fält redigerar du sektionen/kolumnen/widgeten eller om du högerklickar i fältet och sedan väljer redigera. Meny för varje fält kommer upp på vänster sida med sektionen/kolumnen/widgeten där kan du redigera texter, bilder, färger, typsnitt, avstånd och mm. Alla fält på din undersida har en egen meny kan man säga, inställningarna du gjort för en sektion behöver inte vara samma som en annan sektion på undersidan.

Elementor Guide videos på youtube

Under vårt Youtube konto visar vi några korta video hur du hanterar Elementor. Detta är väldigt enkla funktioner för att kunna ändra och uppdatera sin egna hemsida själv. Med Elementor Guide har man gjort det otroligt lätt att framför allt kunna uppdatera och hålla igång sin WordPress hemsida.

Frågor & Svar FAQ

En relevant fråga som just passar in det du undrar över

Frågor om Elementor

Det är ett drag och drop-verktyg som används som sidbyggare för WordPress Elementor Guide, det hjälper dig att skapa snygga webbsidor med hjälp av detta visuella verktyg och hjälper till att snabbt designa dynamiska webbplatser.

Det är byggt med strikta kodstandarder och levererar bästa prestanda när du skapar hemsidans design. Elementor fungerar i stort sätt som alla andra sidobyggare i WordPress. Elementor är bra för SEO då det finns andra verktyg som passar in väldigt bra just för SEO optimering. Där du kan anpassa texter på alla undersidor du ser allt som behövs göras för att sidan skall bli så bra som möjligt för en SEO Optimering. Man skulle kunna säga att det är som en Elementor Guide

Elementor är det ultimata vektyget Drag and Drop för att använda gratis i WordPress. Detta hjälper dig att skapa snygga och användarvänliga webbplatser på det enklaste möjliga sättet. Det enda du behöver är kanske en start av en webbdesign byrå som lägger grunden för dig. Det finns också många Elementor wordpress Guider där ute som ger dit tips och trix

Meningen är med dessa utbildningsvideor att de ska hjälpa dig att hantera elementor, så att du själv kan gå in på din hemsida, webbplats för att ändra och uppdatera. Videos skall fungera som en Elementor Guide

Träningsvideor innehåller det grundläggande för att du själv ska kunna gå in och redigera på din hemsida som till exempel.

1. Introduktion av Elementor Guide

2. Ändra en bild

3. Redigera en text

4. Ändra teckensnitt och teckenstorlek med mera

5. Ändra färger

6. Lägga till en länk

7. Anpassning till mobil och läsplatta.

Håll dig över sidan eller posten du vill redigera och klicka sedan på redigera med Elementor-länken som visas på administrationspanelen.

Frågor om redigera med Elementor Guide

Du höger klickar i sektionen eller kolumnen sedan tar du redigera och sedan väljer du still i höger menyn där ser du bilden som redan ligger inlagt du dubbel klickar helt enkelt på bilden och sedan väljer du en annan bild. Om det inte finns en bild inlagt så trycker du på normal sedan väljer du ikonen som ser ut som en penna vid bakgrundstyp. Där kan du välja om du skall lägga en bild eller om du vill lägga en färg som bakgrund du kan också välja två olika färger som bakgrund eller så kan du infoga en video ifrån Youtube eller lägga en bildkarusell i sektionen. Finns många Elementor Guider ut på Youtube hur du går tillväga

I meny i Elementor sidobyggaren på höger sida har du alla widget skriv helt enkelt i sökfältet galleri då får du galleri som du sedan drar ut på sidan. Sedan är det ungefär samma sak som att lägga till en bild fast du väljer fler bilder. Du kan också välja hur många bilder du vill att galleriet skall visa eller hur många bilder som skall ligga på rad i sidobyggaren Elementor guide.

När du drar musen över redigera med Elementor uppe i den svarta administrationspanelen när du är inlogga i WordPress och du är ute på undersidan live så står det webbplatsinställningar sedan en knapp där det står webbplats klicka där så kommer du in i dom globala inställningarna för din hemsida. Där kan du ställa in vilket typsnitt du vill ha över hela hemsidan eller vilka färger du vill använda du kan lägga till webbplats rubrik lägga in din logotyp och mycket mera. Finns dussintals med Elementor guider på Youtube.

Menyn till höger finns slider bland alla widget. Sök uppe i sökfältet för att enklare hitta widgets ibland kan den kallas för bildspel. skillnad ifrån en bildkarusell och en slider är att i slidern kan du styla enskilda objekt med att tex lägga till länkar eller byta färger eller lägga till olika texter i varje objekt.

Under innehåll-Bildspel hittar du tre olika objekt som kallas för bild1 bild2 bild3 när du klickar på dom kan du lägga in enskild bild för varje objekt byta färger eller ändra texter. Texter ändrar du under innehåll-Bildspel-innehåll bilder eller ändra färger gör du under innehåll-Bildspel-Backgrund under innehåll-Bildspel-still kan du ändra stilen på just den slidern med att tex lägga till text skugga eller lägga texten centrerat.

Under innehåll kan du även ställa in höjden på slidern så att du får den anpassat i olika enheter så att den tex blir mobil anpassad.

Det finns många Elementor guider på Youtube där du ser precis hur man redigerar en slider i Elementor Pro

Frågor om hemsida

Om du behöver hjälp med hemsidan så är interwebsite.se det självklara valet. Vi kan lösa i stort sett alla situationer du kan tänka dig såsom integrationer, webbdesign och hjälp med kodning och mobilanpassning.

Vi på interwebsite.se erbjuder hjälp med hemsidan till fasta priser. Det innebär att vi efter en komplett specifikation från kund återkommer med ett fast pris. Det gör att du kan känna en stor trygghet.

Vi kan sätta upp en sida under en dag om vi skulle ha tillgång till allt material ifrån kunden såsom texter och bilder.

Priset för en ny hemsida varierar ofta beroende på kundens behov, hemsidan komplexitet storlek och funktioner. Ofta hamnar kostnaden för mindre hemsidor på cirka 4 – 10 000 kr. Lite större hemsidor för medelstora företag brukar hamna på 6 – 15 000 kr. Allt handlar om hur utvecklad sidan är och vad för typ utav fiktioner sidan behöver.

Nej vi tar inga månadskostnader om inte kunden tecknar ett löpande serviceavtal.

Ja det är väldigt enkelt att ändra själv med hjälp utav verktyget Elementor som vi använder. Är en så kallad drag and drop funktion, som gör att du kan i stort sätt ändra på vad som helst med Elementor utan att behöva använda någon typ utav kodning.

Det fixar vi enkelt med hjälp utav Adobes programvaror. Allt ifrån logotyper, visitkort, annonsmaterial, ikoner och hela systemlösningar.

Ja, är ert företag verksamma inom flera olika språk kan vi bygga upp er hemsida efter det. Danska, Tyska, Spanska, Engelska eller vilket annat språk som helst.

Ja det kan vi göra med en enkel sida som presenterar ditt projekt eller verksamhet.

Du behöver ge oss allt material som skall publiceras på din hemsida, såsom texter och eventuella bilder på objekt som skall presentera din verksamhet. Vi kan självklart hjälpa till med texter som beskriver din affärsverksamhet till en extra kostnad.

Ja vi sitter på ett bibliotek av flera miljontals högupplösta bilder som vi har licens för och kan använda för själva designen på din hemsida.

Självklart kan vi det. Men ofta brukar vi spara texter, bilder och allt material. Därefter installerar vi om själva WordPress och lägger in allt material på nytt.

Tekniska frågor

Förkortningen står för Secure Socket Layer och innebär kortfattat att trafiken mellan webbläsaren och hemsidans webbserver krypteras. Detta är tänkt att skydda surfaren så att data som skickas mellan hemsidan och webbläsaren inte förändras eller läses av av hackare. Idag anses det vara en hygienfaktor och det påverkar hemsidans placering i sökresultatet hos olika sökmotorer. Detta ingår självklart för alla våra kunder.

Detta är ett statistikverktyg för att analysera trafiken på din hemsida. Hur många som besöker hemsidan, vad de klickar mest på och hur lång tid de spenderar på hemsidan. Det finns hur mycket som helst att mäta och analysera och det kan bli ett bra beslutsunderlag innan man genomför förändringar.

Detta är servrar som håller reda på vad alla domännamn ska peka någonstans. Det står för Domain Name Server och översätter www.dindomän.se till den exakta adressen vilket är ett IP-nummer till exempel 201.198.43.10

Alla enheter som är uppkopplade mot internet får ett IP-nummer, vilket är den enhetens exakta ”adress” på internet. För att underlätta surfandet så anger man ett domännamn istället för IP-numret där hemsidan finns.

Information lagras radvis och idag baseras alla CMS och hemsidor på en databas som innehåller all information. En databas gör det enkelt att justera information via ett webbaserat gränssnitt.

Förkortningen står för Uniform Resource Locator och är standarden för hur länkar byggs upp på internet exempelvis; www.interwebsite.se

Det står för Hyper Text Markup Language och är språket och grunden som används vid all webbproduktion. Det talar om var text, bild, video osv ska placeras på sidan.

Ett tema är din webbplats övergripande utseende och känsla. Ett tema definierar var menyer och widgetar visas på din webbplats. Din webbplats tema anger standard färgscheman, teckensnitt och andra designfunktioner.

WordPress, normalt versaliserat WordPress, är ett blogg- och innehållshanteringssystem (CMS) skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen.

Elementors webbplatsbyggare tillåter WordPress- användare att skapa och redigera webbplatser genom att använda drag-and-drop- tekniken, med ett inbyggt responsivt läge.