Om du vill bestämma bilder till din hemsida på egen hand

Innehållsförteckning
Om du vill bestämma bilder till din hemsida på egen hand

Snygga bilder är en viktig del i en hemsidas layout. För att det ska bli riktigt snyggt är det en del saker man behöver tänka på som beställare av en hemsida om det är så att du på egen hand vill välja bilder.

Högupplösta bilder

För det första så behöver bilden vara högupplöst det vill säga med många pixlar. Bilder med färre pixlar blir ofta gryniga och suddiga. Det kan så klart vara svårt för en ovan att se med blotta ögat när man tittar på bilden, men det blir synligt att bilden är lågupplöst när man lägger in den på hemsidan. Detta är otroligt viktigt för att din sida ska få en snygg layout.

När en webbyrå bygger din hemsida har den tillgång till flera bildbanker och använder alltid av högupplösta bilder som passar din verksamhet och layouten på hemsidan.

 

Rätt storlek på bilden

Om du vill ha personliga bilder på din webbplats är det viktigt att de passar in i layouten. Har du till exempel en bild på höjden som du vill ha som startbild kommer det inte att se så snyggt ut. En webbutvecklare som bygger din hemsida vet av erfarenhet att detta är något som kan vara svårt att förstå, att det kan finnas personliga bilder som inte passar in på hemsidan på grund av att det är fel storlek och att de eventuellt är lågupplösta.

 

Om du vill välja bilder från en bildbank på egen hand

Det kan ju vara så, att du vill välja bilder helt på egen hand som passar din verksamhet. Då kan du med fördel hämta bilder till din hemsida på pixabay När du laddar upp bilderna kommer du få en länk till bilden ett exempel. Denna länk kan du sedan skicka till din webbutvecklare tillsammans med att du namnger bilden med namnet på rubriken, där den ska ligga, samt även på vilken sida/undersida den ska ligga. Detta för att du ska få de bilder du själv valt på ett snabbt och enkelt sätt.

 

Om du vill ha personliga bilder på din hemsida

Behöver du noga tänka på följande
Dina bilder behöver vara högupplösta för att det ska bli snyggt.

Dina bilder behöver ha rätt storlek för layouten.
Samt att du alltid namnger dina bilder så din webbdesigner vet var de ska ligga.

En rekommendation är att använda högupplösta bilder från en bildbank, då blir det riktigt snyggt och professionellt.

Bilder på personal kan ju dock inte tas från en bildbank.
Ej heller bilder med exempel på arbeten ni gjort eller produktbilder.

En webbdesigner har tillgång till mängder av bilder på bildbanker och har givetvis en stor erfarenhet av att hitta bilder som passar din verksamhet.

Om sidan byggs i WordPress med sidobyggaren Elementor kan du givetvis själv byta dessa senare när du har sidan i din ägo.

En stor fördel är om du kan bifoga allt material du har som ska in på hemsidan vid ett och samma tillfälle. Då kommer processen med din hemsida bli både snabbare och mer effektiv.

Allt material inklusive bilder skickas

Bilder som du skickar till oss ska läggas in i din mapp på vår server.

Vi kommer inte att lägga in ditt material förrän det är komplett, så när du lagt in ditt kompletta material på vår server skickar du ett mejl till oss, att allt material ligger på servern.

Skickas 1-3 bilder kan ni skicka det på mejl.

Dela det här inlägget
Relaterade inlägg
Artiklar
interwebsite

Hackad hemsida

Hackad hemsida? – Här är din guide för återställning och förebyggande åtgärder Om din hemsida någonsin blir hackad vet du att det är en av

Läs mer »
Guider
interwebsite

Återkoppling med marker

Återkoppling med Markeringar För att göra det enkelt för dig att återkoppla och meddela oss vilka ändringar du vill ha på din hemsida, kan du

Läs mer »