Svenska webbhotell 2023

Att ha en egen domän med en hemsida kan man välja bland en hel del olika webbhotell. Oavsett om du är ett företag, en förening eller privatperson. Under webbhotellen som vi beskriver om kan du enkelt installera Wordpress.

egensajt webbhotell

Egensajt

Egensajt är ett av få företag på marknaden som erbjuder webbhotell till ett mycket rimligt månadspris.

Företaget grundades 2007 och på alla deras tjänster är det 30-dagars öppet köp. De har dessutom en mycket bra kundservice.

Det man behöver vara medveten om är att de har en hemmagjord kontrollpanel.

Vilket innebär att om du har jobbat och är van vid standardiserade kontrollpaneler som cPanel eller DirektAdmin kan detta eventuellt upplevas som en svårighet och man behöver ägna lite tid för att förstå hur det fungerar.

Behöver man hjälp kan man kontakta deras support som är experter på hur det funkar.

Skapa en smidig bra hemsida med webbhotellet

misshostning webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett ganska bra alternativ ur kostnadssynpunkt. Man betalar en låg månadskostnad det första året. Men därefter ligger månadskostnaden på en högre nivå. En fördel med Miss Hosting är att de erbjuder kundtjänst via telefon.

Företaget grundades 2014 deras servrar och huvudkontor är beläget i Sverige. På alla deras tjänster är det 45 dagars öppet köp.

I samma webbhotellgrupp som miss Hosting ingår Fsdata, Stablehost, Ballou och Hemsida24.

De har ok hastighet på webbservern men bara 512 MG ram. Miss Hosting har cPanel som kontrollpanel vilket är en fördel för de som är vana vid det.

Logga in i cpanel och installera Wordpress bara med några knapp tryck och skapa en användbar hemsida

oderland webbhotell

Oderland

Detta företag grundades redan 1998 och deras huvudkontor och servrar ligger i Sverige. På deras tjänster är det 60-dagars öppet köp. Kostnaden för detta webbhotel ligger dock på en relativt hög nivå. En fördel med Orderland är att de erbjuder kundtjänst via telefon.

Oderland erbjuder 3GB ramminne, obegränsat antal hemsidor samt en webbplatsbyggare. Det finns dock en begränsning på 2000GB bredband per månad, men det brukar vara fullt tillräckligt.

Detta webbhotell använder sig av cPanel som kontrollpanel vilket är en fördel för de som är vana att jobba i cPanel.

Installera en hemsida i Wordpress med bara några knapptryck

loopia webbhotell

Loopia

Loopia är det webbhotell som har funnits längst på marknaden. Det är också ett webbhotel som många väljer och det är populäraste i Sverige. Loopia erbjuder kundtjänst via telefon vilket är en fördel. Loopia har sitt huvudkontor och sina servrar i Sverige.

Loopia har ett lågt ingångspris och därefter betalar man ett förnyelsepris som ligger i en högre prisnivå. På alla deras tjänster är det 30 dagars öppet köp.

Loopia har en egenbyggd kontrollpanel. Denna kontrollpanel kan dock upplevas som lite krånglig och svår att navigera i om man inte är insatt. Tyvärr så ingår inte att hantera hemsidan åt kunden, vilket en del webbhotell har dock inte alla, detta kan en nackdel i förhållande till priset.

one.com webbhotell hemsida webbutik

One.com

One.com är ett webbhotell som erbjuder väldigt mycket lagringsutrymme om du är i behov av det.

Detta webbhotell har inget öppet köp på sina produkter. De hävdar att alla deras tjänster är specialanpassade fr varje enskild kund och att därför gäller inte vanlig ångerrätt när man köper webbhotell på One.com

One.com använder sig av en egengjord kontrollpanel som är förhållandevis lätt att navigera i. Men för att få installera Wordpress via 1-klickinstallation så måste man uppgradera sitt paket vilket innebär en ytterligare kostnad.

Skapa din hemsida enkelt

simply webbhotell

Simply

Simply.com (tidigare Uno Euro) tillhandahåller webbhotell, domännamn för privatpersoner och företag. Deras servrar finns i Danmark, vilket ger bra hastigheter om du har en hemsida riktad till en svensk publik.

Med dagliga säkerhetskopior för alla kontotyper, även de billigaste, kan du använda Simply med förtroende. Med 4 olika paket bör du hitta något som fungerar för dig.

Simply.coms egen kontrollpanel
Ha bara en egen kontrollpanel som är den lättaste, kanske till och med en av de lättaste vi någonsin har använt. Perfekt för nybörjare och proffs.

Logga in i Simply kontroll panel och installera Wordpress med Elementor direkt

inleed webbhotell

Inleed

Inleed erbjuder webbhotell, domännamn och servertjänster för företag och privatpersoner. Inleed vill att kunderna ska vara nöjda med tjänsterna som dom erbjuder och det är bland annat därför Inleed erbjuder sina kunder telefonsupport dagligen. Inleed erbjuder dessutom e-post samt live-support via hemsidan för de tider telefonsupporten är stängd.

Inleed använder sig av den världskända kontrollpanelen DirectAdmin som används av många webbhotell världen över. Kontrollpanelen är väldigt lättanvänd och gör det möjligt att administrera sina tjänster fullt ut. Inleeds servrar är placerade i egna lokaler i Falun och Tällberg. Det körs dagligen backup på alla webbhotellskonton och lagrar de på separerade servrar.

HostUp webbhotell

HostUp

HostUp är ett prisvärt och snabbt webbhotell som trots priset också har en del resurser såsom upp till 6 GB RAM-minne. På alla deras tjänster är det 45 dagars öppet köp.

Hostup använder sig av en kontrollpanel som automatiskt uppdaterar Wordpress samt förnyar SSL-certifikat detta är en stor fördel om man vill ha det enkelt och lätt.

Detta webbhotells kontrollpanel sätter säkerheten främst genom att isolera åtkomst till alla program. HostUp stödjer PageSpeed som optimerar webbplatsen helt automatiskt, detta sparar givetvis mycket tid i jämförelse med att göra det manuellt.

Skapa en säker hemsida med Hostup SSL skydd

Kinsta webbhotell

Kinsta

Kinsta är ett enkelt, men dyrt val som har funnits på marknaden sedan 2013. Detta webbhotell har inte sitt datacenter i Sverige, vilket är en nackdel. På deras tjänster är det 30-dagars öppet köp. En fördel med Kinsta är att de erbjuder kundtjänst via telefon.

Detta webbhotell har en egen kontrollpanel men denna inte så svår att använda även om man är van vid cPanel.

En annan funktion som kan vara bra är att man har möjlighet att säkerhetskopiera varje timma, den har också en egen analytisk panel där man kan se vilken svarskod besökarna får exempelvis en 404-sida.

Detta webbhotell har specialiserat sig på Wordpress som är en fördel för de som vill använda sig av och gillar Wordpress.

Ballou webbhotell

Ballou

Ballou webbhotell har varit ledande inom IT-drift i över 20 år. Nu kan Ballou webbhotell stå upp och säga att dom också är en ledande hybridmolnleverantör.
Vi har den kombinerade erfarenheten, marknadsledande tekniken och organisationen för att vägleda din molnresa.

Kunder väljer Ballou för alla typer av operativa behov. Vi kombinerar hög servicenivå med effektiva IT-lösningar för att ge våra kunder affärsfördelar. Tillsammans med personligt engagemang och professionell rådgivning bygger vi långsiktiga relationer med kunder och tillhandahåller IT-drift som möter alla behov.

Tillgänglighet
Teknik och infrastruktur från marknadsledande företag.

Innovation
Vår innovationsmotor finns inte bara internt, den sträcker sig även till våra kunder.

Professionell kunskap
Kant och bredd kombinerat med en stark supportorganisation.

Bygg din egna hemsida enkelt och snabbt

Fsdata webbhotell

Fsdata

FS Data är en av Sveriges äldsta, största och mest populära webbhotell, servertjänster, domännamn och e-postleverantörer. Fsdata har funnits sedan 1997 och var en av de första att erbjuda .SE-domännamnsregistrering, och vi har vunnit flera priser för våra tjänster, bland annat för bästa webbhotell i Sverige.

Använd dig av cpanelen för att installera hemsidan i Wordpress

Svenskadomäner webbhotell

Svenskadomäner

I år firar Svenska Domäner 30 år inom webbhotell- och domännamnsbranschen. Svenskadomäner har gått igenom en stor förändringsresa för att göra våra kunders liv enklare. Ett bredare utbud av produkter, bättre prestanda, nya funktioner, större transparens och i första hand resurseffektivitet är grunden för förändring – en trend som leds av kundfeedback.

Svenskadomäner är en ackrediterad registrar för IIS och säljer .SE- och .NU-domäner till konkurrenskraftiga priser utan mellanhänder. Svenskadomäner erbjuder även en mängd andra toppdomäner och tjänster som webbhotell, e-post och SSL till mycket bra priser. För att kunna ge bästa möjliga service till våra kunder använder vi uteslutande HP-infrastruktur och kontrollpaneler från c-Panel.

Skapa en hemsida med e-handel webbutik

Websupport webbhotell

Websupport

Sedan november 2019 ingår domännamns- och webbhotellverksamheten i Binero Group AB i Loopia Group AB – ett av de ledande domännamns- och hostingföretagen i Europa. I detta förvärv döptes Bineros webbhotell om till Websupport.

Webbhotellet Binero startade sin verksamhet 2002 under namnet Aleborg Solutions AB och har varit känt för hög funktionalitet och bra support genom åren.
Som en del av Loopia Group hjälper Binero sina kunder att tillhandahålla högteknologisk innovation, affärsförståelse och support i världsklass. Detta skapar bättre förutsättningar för att hjälpa svenska företagare att lyckas på nätet.

Som ett naturligt steg i att byta namn från Binero till Websupport bytte domänregistratorn även namn till Loopia AB/Loopia Hosting AB.

Många väljer att skapa sin hemsida med webbsupport