Ta skärmdumpar på ändringar du vill att vi gör för dig på hemsidan

Innehållsförteckning

Så här tar du skärmdumpar för att illustrera ändringar på din hemsida

Med skärmdumpar kan du enkelt visa oss exakt var du vill ha ändringar på din hemsida, som att placera nya bilder eller texter. Följ dessa instruktioner för att ta och markera skärmdumpar:

Ta skärmdumpar på en PC

  1. Hela skärmen: Tryck på tangenten ”Prt Scr” (Print Screen) som finns uppe till höger på tangentbordet.
  2. Aktivt fönster: Tryck ”Alt + Prt Scr” för att ta en bild av det aktiva fönstret.
  3. Valt område: Tryck ”Windows-tangenten + Skift + S”. Skärmen blir dimmad och pekaren förvandlas till ett kors. Dra en rektangel över det område du vill fånga.

Bilden sparas i urklippet och kan klistras in i ett program som Paint eller Word med ”CTRL + V” för att sparas som en fil.

Öppna bilden i Paint eller Word för att markera vilken del som ska ändras. Du kan använda text- eller markeringsverktyg för att göra dina anvisningar tydliga.

skarmdump Interwebsite Webbyrå

skramdump2 Interwebsite Webbyrå

Använd Lightshot för skärmdumpar

Ladda ner Lightshot, ett enkelt program för att ta och markera skärmdumpar. Tryck på ”Print Screen” på tangentbordet eller på Lightshot-ikonen i aktivitetsfältet. Markera direkt i skärmdumpen vad som ska ändras, och skicka länken till oss.

lightshot Interwebsite Webbyrå

Ladda ner lightshot ett väldigt enkelt och smidigt program att ta skärmdumpar med, Du kan också skriva i skärmdumpen och markera vad som tex skall ändras. Ladda ner här

Tryck på knappen printscreen på tangetbordet eller lightshot ikonen nere i aktivitetsfältet

Du kan markera i texten som du vill att vi skall ändra eller tex om du vill vi skall ändra en färg på en knapp. Sedan kan du ladda upp skärmdumpen och skicka oss länken.

Ta en skärmdump med MAC av en del av skärmen:

1. Tryck och håll ned följande tangenter samtidigt – Skift, Kommando och 4.

skarmdump mac1 Interwebsite Webbyrå

2. Dra hårkorset för att välja ett område av skärmen som ni vill avbilda. Ni kan flytta markeringen genom att trycka och hålla ned mellanslagstangenten samtidigt som ni drar. Tryck på Esc-tangenten (Escape) för att avbryta skärmavbildningen.

Ta en skärmdump med MAC av hela skärmen:

1. Tryck och håll ned följande tangenter samtidigt – Skift, Kommando och 3.

skarmdump mac2 Interwebsite Webbyrå

2. Om ni ser en miniatyr i hörnet på er skärm klickar ni på den för att redigera skärmbilden. Eller så väntar ni på att skärmbilden visas på skrivbordet.

Markera i skärmdumpen

Det är viktigt att ni markerar ut bilderna och texterna i skärmdumpen, så vi vet vart vi skall lägga in nya texter och bilder.

1) Ta en skärmdump och markera skärmdumpen med ett nummer exempelvis 34537.

2) Öppna Word och skriv den text som ska ändras och markera sedan texten med samma nummer som skärmdumpen 34537.

OBS! Även om det bara är ett ord eller en mening som ska ändras skriv hela textstycket, vi lägger endast in hela textstycken, för annars blir det lätt missuppfattningar.

Detta gör att vi vet precis vart texten skall ligga och att det inte blir missförstånd mellan oss. Använd programmet: Paint Klicka här

Dela det här inlägget
Relaterade inlägg
Artiklar
interwebsite

Wordpress Multisite

Multisite: En Dold WordPress Superkraft Du är förmodligen bekant med vad WordPress erbjuder eftersom det är ett utmärkt alternativ för de som vill starta en

Läs mer »
Artiklar
interwebsite

Hackad hemsida

Hackad hemsida? – Här är din guide för återställning och förebyggande åtgärder Om din hemsida någonsin blir hackad vet du att det är en av

Läs mer »
Guider
interwebsite

Återkoppling med marker

Återkoppling med Markeringar För att göra det enkelt för dig att återkoppla och meddela oss vilka ändringar du vill ha på din hemsida, kan du

Läs mer »