Vad kostar det att bygga en hemsida 2023?

Vad skall jag tänka på?

Kom igång idag med din hemsida

Här kommer tips som du skall tänka på vid köp av en ny hemsida.

Det du säkerligen undrar är vilka knep du kan ta till för att sänka priset på din nya hemsida?

Vad är anledningen till kostnaden för webbplatser som ska köpas? Hur mycket du betalar för att köpa en webbplats kan skilja sig mycket, och beror på ett antal faktorer som vi kommer att diskutera nedan. Med kunskap om prissättning kan du ställa frågor som är relevanta och underlättar valet av rätt utvecklare och webbbyrå som möter dina specifika behov och mål för webbplatsen.

Antalet arbetstimmar som laggs ner av webbyran Interwebsite Webbyrå

Antalet arbetstimmar som läggs ner av webbyrån

Utan tvekan är det största inflytandet på kostnaden för att köpa en hemsida antalet timmar som ägnas av webbyrån att utveckla och koda webbplatsen. Det som också brukar ta tid i anspråk för webbyrån är hur väl du har förberett ditt innehåll till hemsidan och hur tydlig och strukturerad du är i din återkoppling. Som kund kan du sedan även få betala för webbutveckling, bildredigering och textbearbetning.

Antalet undersidor och deras omfattning Interwebsite Webbyrå

Antalet undersidor och deras omfattning

Antalet undersidor eller "flikar" är också känt som antalet sidor som din webbplats ska ha. Det kan vara "Hem", "Om", "Kontakt", "Tjänster" och diverse andra sidor. Antalet undersidor som webbplatsen ska ha påverkar direkt kostnaden. Om du som kund kan visualisera för webbyrån genom att lägga till texter, bilder och skapa dina egna undersidor utifrån färdiga mallar kan kostnaden för att köpa en hemsida minska otroligt mycket.

Specialdesignad eller mallbaserad Interwebsite Webbyrå

Specialdesignad eller mallbaserad

Idag finns det webbsidor som redan är designade och har färdiga mallar som gör det billigare att skapa och köpa en hemsida. Om du vill hålla nere kostnaden finns det en uppenbar fördel med att använda mallbaserade designmallar som kan anpassas istället för att skapa ett anpassat tema. Idag skapas majoriteten av webbplatser genom att kombinera komponenter från både mallbaserade och skräddarsydda designs.

webbbyrå i Falkenberg

Tillägg, Funktioner, Utveckling eller Specialanpassade koder och funktioner

Större professionella webbutvecklare erbjuder skräddarsydd utveckling av tillägg, integrationer och teman. Dessutom kan animationer och visuella delar kodas. Sådant som kan kodas kan vara bokningssystem, betalningsmoduler, integrationer med affärs- och ekonomisystem, API-kopplingar, egna tillägg och mycket mera.

Sidan kan innehålla special anpassade funktioner eller design som det krävs kodning av HTML, JAVA eller CSS för att framställa.

Läs mer om hemsidans funktioner->

Kostar Sokordsoptimering nagot Interwebsite Webbyrå

Kostar Sökordsoptimering något?

För att dra till sig mer trafik och nya kunder från Google så skall hemsidan vara sökordsoptimerad. När du köper en hemsida så kan det göras en grundlig SEO anpassning med texter, rubriker och metataggar som man kan tillföra. Med en mer kontinuerlig SEO optimering krävs det ständig uppföljning av specifika sökord.

Läs mer om sökordsoptimering->

Vad skall hemsidan ha for bilder Interwebsite Webbyrå

Vad skall hemsidan ha för bilder?

En ofta tidskrävande och avgörande aspekt av webbdesign är idag bilder. Ofta är webbdesign helt beroende av de bilder som används då de uttrycker mycket mer information och känsla än vad text ger. Oftast brukar man ta ut bilder anpassat till verksamhetens inriktning från olika bildbanker. För att kunna få till helheten av hemsidan så mycket som möjligt.

Bildredigering
Att använda sig av personliga bilder på hemsidan kräver ofta att man behöver anpassa bilderna till layouten vilket det krävs en bildredigering för.

Läs mer om bilder för hemsidan->

Ny Grafisk Profil Interwebsite Webbyrå

Börja med att rita upp en enkel ritning

Att få en bra och tydlig struktur på innehållet på hemsidan är något som webbyrån kan. Men för att webbyrån ska förstå hur du tänkt behöver du tydliggöra det. Dokumentera och kartlägg de sidor du vill ha i din huvudnavigeringsmeny. Lista alla andra undersidor och vart de ska gå. Detta är till hjälp för att hålla ordning och visa innehållet. Där efter man kan utveckla ritningen med tex Adobe XD eller något annat lättare program för att få så bra budskap som möjligt till webbyrån hur man vill att hemsidan skall se ut.

Läs mer om effektiv återkoppling->

Ingar en logotyp i priset Interwebsite Webbyrå

Behövs en grafisk profil?

Om du vill få ner kostnaden för din hemsida är en av sakerna du kan göra, att ha färdigt med den grafiska profilen, så som färger typsnitt logotyp och en ritning över hur du vill att det ka se ut. Det blir då enklare för webbyrån att ta fram en hemsida efter kundens önskemål.

Ingår en logotyp i priset?
Ibland händer det att man vill att webbyrån tar fram en ny logotyp för verksamheten. Detta kan göras både väldigt enkelt och med mer avancerad design.

Färger och typsnitt?
Vad du ska välja för färg/färger till din hemsida är så klart beroende av vilken verksamhet du har men även vilka färger som finns i din logotyp. Vilken känsla vill du förmedla med din hemsida? Olika färger ger olika typer av känslor. Likaså gäller det för typsnitt vissa förmedlar en känsla som kanske inte passar för alla typer av verksamheter och andra går att använda på många olika hemsidor.

Vem skapar texter du sjalv eller webbyran Interwebsite Webbyrå

Vem skapar texter du själv eller webbyrån?

En annan viktig sak med en hemsida är texterna både mängden text och textens innehåll har stor betydelse för hemsidans profil och design. Texter varierar ju självklart mellan olika verksamheter och det syfte man har med hemsidan. Ofta tänker man att en hemsida enbart är design och kod och att kostnaden är relaterad till enbart detta. Den större delen att ta fram en ny hemsida åt ett företag är oftast texterna.

För att få ner priset så kan ni som beställare se till att alla texter är färdigutvecklade innan ni beställer er hemsida. Då är det också viktigt att tänka på att texten skall vara anpassat för en hemsida så som kortare texter till startsidan med till exempel bild boxar eller ikon boxar och att texten är uppdelad med olika stycken.

Läs mer om hur du skriver texter för en hemsida->

Valuta för pengarna

Billigast är inte alltid bäst. Det vet vi alla, men oftast tänker man mer på priset än vad man får. Tänk efter vad det är som du vill att hemsidan ska generera och känn efter om den lösning som webbyrån erbjuder passar in på det syftet. 

Vad sätter priset för hemsidan

"Som enklare beskrivning så är en hemsida ingen produkt utan en tjänst som består av arbetstimmar"

Våra pris paket för hemsidor

Pris: 5000 kr + moms

HEMSIDA SMALL

Arbetstid cirka 2-5 timmar

Pris: 7000 kr + moms

HEMSIDA MEDIUM

Arbetstid cirka 5-7 timmar

Pris: 10000 kr + moms

HEMSIDA LARGE

Arbetstid cirka 7-10 timmar

Pris: 15000 kr + moms

HEMSIDA XL

Arbetstid cirka 10-15 timmar

Pris: 20000 kr + moms

HEMSIDA XXL

Arbetstid cirka 13-18 timmar